Over de KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennis- en padelsport en de tennis- en padelverenigingen in Nederland. De KNLTB is opgericht in 1899. Sinds 1 juli 2020 worden ook alle padelactiviteiten onder de vlag van de KNLTB uitgevoerd en is de KNLTB de officiële vertegenwoordiger van padel in Nederland.

Ongeveer 1.650 verenigingen, en daarmee meer dan 600.000 tennissers en padellers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de KNLTB in grootte de tweede sportbond van Nederland. De padelsport ontwikkelt zich snel in Nederland. Ons land telt op dit moment al meer dan 75.000 padelspelers (waarvan 30.000 bij verenigingen) en ruim 850 padelbanen op 300 locaties.

De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van verenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De bond is verantwoordelijk voor landelijke en regionale competities, toernooien, voor de opleiding van leraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennis- en padelsport en het vergroten van de betekenis van tennis en padel in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup, Billie Jean King Cup, Copa de Padel en alle nationale kampioenschappen.

De KNLTB wil uitgroeien tot een maatschappelijk betrokken organisatie en toonaangevende sportbond. We stellen ons op als gids in tennis- en padelland en bieden toegevoegde waarde aan alle spelers, leraren, verenigingen en andere aanbieders. We bouwen een sterke tennis- en padelcommunity, waarin we alle betrokken partijen met elkaar verbinden. Dat doen we door tennis en padel op alle vlakken te promoten, het aanbod te vernieuwen en mee te bewegen met de veranderende behoeften. Voor iedereen: voor de fan op de tribune, de trainer op de club, de competitiespeler, de ongebonden sporter, de vrijwilliger, de bestuurder, de ondernemer en al die anderen die van onze racketsporten houden.


Schermafbeelding_2022-08-22_om_15.36.34.png

Online spelersprofiel

Elke speler krijgt bij de Toernooipas een speelsterkte en rating voor padel. De KNLTB zorgt er door middel van het Dynamisch Speelsterkte Systeem (DSS) voor dat je wedstrijden kunt spelen tegen spelers van hetzelfde speelniveau. Zo zorgen we ervoor dat padel leuk en spannend blijft! Alle informatie over een spelersprofiel en DSS kan je gebruiken om je spelers te informeren.

Meedoen met toernooien

Het spelen van toernooien is een belangrijk onderdeel van padel. Je krijgt de sport sneller onder de knie en je leert ook nog eens snel en makkelijk nieuwe mensen kennen. In heel Nederland worden padeltoernooien georganiseerd en er is een toernooicircuit voor alle speelsterktes. Meer informatie over toernooien en speelsterktes vind je hier.

MijnKNLTB

Bij aanschaf van een Toernooipas ontvangt de speler via een welkomstmail een bondsnummer waarmee hij of zij zich kan registreren op MijnKNLTB. Daar vind je alle toernooien in Nederland en kan je je gemakkelijk inschrijven. Daarnaast vind je op MijnKNLTB jouw eigen spelersprofiel en dat van alle andere padelspelers in Nederland.

Onze sponsoren